2015. január 1., csütörtök

Választásaink!



Gondolom, többekkel előfordult már, amikor a kormányt, a kormány intézkedéseit kritikával illettük egy beszélgetés során, hogy a beszélgető partnerünk rákérdezett.

Most kritizáljuk a kormányt, de mégis a választáskor kéthamados többséget szereztek.
Hol voltunk akkor? Hol voltunk a választáskor?

Hol voltunk?

Én a magam részéről a szavazófülkében, bár inkább magam is azokkal értettem egyet, akik egyik jelöltre sem szavaztak!

Többen azért nem mentek el, mert nem láttak valós választható, és felvállalható alternatívát!

A baloldali pártok egymással marakodása, valamint az, hogy a vezetőiknek már volt lehetőségük a bizonyításra és leszerepeltek, nem igazán tette őket vonzóvá az emberek szemében.

Az Orbáni diktatúra népnyúzó intézkedései, mutyijai, folyamatos ellenségkeresése, stb. szintén eltántorította a szavazásra jogosultak többségét!

A diktátorékat, a mutyizókat nem akarták a kormányzatba, de azt sem, hogy a leszerepelt baloldal jöjjön vissza!

A fidesz által létrehozott kamupártok, valamint a csak a választás idejére létrejött fajsúly nélküli kispártok szintén nem jelentettek igazi alternatívát!

Ám akár elment valaki választani, akár otthon maradt, sajnos a fidesz választást megbundázó intézkedései, és választási csalása folytán részeseivé váltunk annak, hogy a jelenlegi illegitim kormány a demokrácia látszatát fenntartva, de annak lényegi valóságát sárba tiporva ismételten kétharmados parlamenti többséget szerezzen (csaljon össze) magának!

Egyetlen valós, és szükséges alternatíva lett volna a választásokkor!

Az, ha a jelenlegi parlamenti ellenzékkel együtt, vagy akár nélkülük, a nemszavazók, illetve az ellenzékre, valamint a kispártokra szavazók többsége már a választások előtt, és a választás napján is az utcára vonul, bojkottálva a választást!
És ott ad hangot annak, hogy a választási csalásra épülő, erre a célra átírt választási törvényt nem fogadja el!

Érvénytelennek, illegitimnek tekinti, így magát a választást, valamint annak eredményét, valamint annak kapcsán létrehozott kormányzatot is érvénytelennek tekinti, nem fogadja el, Illegitimnek nyilvánítja!

Mindezt, a Magyar és a nemzetközi média árgus szemei előtt.

Ebben az esetben a diktátor és társai színvallásra kényszerültek volna!

Ha így is végigviszik a választást, és nyíltan semmibe veszik a szavazótöbbség akaratát, vélemény nyilvánítását, akkor ezzel nyíltan felvállalják a diktatúrát!

Ha pedig ezt nem merték volna meglépni, akkor rákényszerültek volna, hogy meghátrálva eltörlik az átírt választási törvényeket, és a régi választási törvényekkel írják ki az új választásokat, nemzetközi, és civilkontroll mellett.

Kockáztatva azt hogy elvesztik akár a választásokat is, de a nem létező kétharmadukat mindenképpen!

Sajnos a nép akkor még nem ébredt fel eléggé, és nem nőttünk fel egy ekkora döntéshez, egy ilyen súlyú felelősségvállaláshoz!

Mára viszont a nép kénytelen felébredni, felnőni!

Az ország többségének egyre inkább nem marad vesztenivalója!

Ismét választás előtt áll az ország!

Most nem parlamenti vagy önkormányzati választásról van szó, de ez a választás éppen olyan fontos, ha nem sokkal fontosabb!

Ez a választás.arról szól, hogy kaptunk egy lehetőséget, hogy ráébredjünk az igazságra, és a mi felelősségünk, miként élünk vele!
Visszaalszunk a kényelmesnek tűnő birkalétbe, vagy inkább kezünkbe vesszük a saját sorsunkat, és a hazánk sorsát!

Lépni kell, tenni kell valamit, ha nem akarjuk végignézni, végigszenvedni, ahogy a hazánk végleg eltűnik a történelem süllyesztőjében!

Ahogy százezrek kiáltanak fel rémületükben, amikor rádöbbennek, hogy a kormányunk a szociális háló megszüntetésével gyakorlatilag halálra ítélte őket!
Időseket, betegeket, rokkantakat, hajléktalanokat!

És IGEN! Sajnos gyermekeket is!

Szégyen ez amit kormányunk művel, ránk nézve Európában, de éppígy szégyen lenne mindenhol, ahol az erkölcs, és az emberi jogok, még jelentenek valamit!

És szégyen az, ha valaki mindezt látja és végignézi, látja az éhező embereket, a síró arcú, kinyújtott kezű éhes kisgyermekeket, és nem tesz semmit, csak megvonja a vállát, mondván, ez engem nem érint.

Nem mehetünk el szó nélkül az igazságtalanságok mellett, a jogfosztások, a jogtiprások mellett, az újabb, és újabb megszorítások, az új igazságtalan adók tömkelegének bevezetése mellett!

Európa már szinte teljesen leírta hazánkat!

Ha így folytatódik, lassan teljesen magunkra maradunk, bár belügyeink kapcsán általában igazából eddig is magunknak kellett (volna) rendet tenni!

Ez a Kárpátoktól ölelt szép kis ország, a mi hazánk!

Baloldaliaké éppúgy, mint jobboldaliaké, és mindenkié aki származástól, faji, vallási, politikai hovatartozástól függetlenül Magyarnak érzi és vallja magát!

Együtt rendezhetjük közös dolgainkat, együtt takaríthatjuk el a diktatúra minden mocskát, és.együtt építhetünk egy új jobb élhetőbb demokráciát!

József Attila szavait idézve: "Ez a mi munkánk és nem is kevés!"

Nyújtsuk ki végre egymás felé kezeinket!
Kezdjünk el együtt, nem széthúzások, nem puszta egyéni, vagy párt érdekek mentén cselekedni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése